Star Beach Village

Omgeving

Hotel Star Beach Village ligt vlak buiten het plaatsje Chersonissos aan de noordoostkust van Kreta. Het ligt op ongeveer een half uur rijden van Heraklion, de hoofdstad van Kreta.
Kreta is ongeveer 8300 km2, waarmee het ongeveer een vijfde deel van de oppervlakte van Nederland is.

Als je een auto huurt op Kreta is alles goed te bereiken, aangezien er een goed netwerk van wegen is over het eiland, Ook per openbaar vervoer zijn de grote plaatsen goed bereikbaar. Met het KTEL busnetwerk kun je tussen 5:30 ‘s ochtends en 23:00 uur ‘s avonds dagelijks met de bus. Buskaartjes kun je aan boord kopen bij de chauffeur.

Op korte afstand van Chersonissos vind je diverse plaatsen die geschikt zijn voor een dagtocht. Van pittoreske, authentieke vissersdorpjes, tot prachtige stranden en indrukwekkende natuurgebieden. Bovendien is het hele eiland goed bereikbaar, alhoewel de zuidkant minder toeristisch is en een beperkter aantal bezoekers trekt.

Heraklion

Op slechts een half uur rijden van Chersonissos ligt Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Deze stad werd door een zware aardbeving in 1926 en door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Daarbij zijn veel van de oude historische bouwwerken verloren gegaan en niet meer herbouwd, voornamelijk vanwege geldgebrek van de lokale overheid. Je ziet dan ook veel gebouwen van beton in Heraklion. De stad kent echter nog wel verschillende restanten van oude beschavingen. Zo vindt je hier nog restanten van de oude stadsmuur van Heraklion die ooit door de Venetianen werd gebouwd om de Turken buiten de stad te houden. De muur hield daarbij 21 jaar stand. Symbolisch voor de stad is het fort van Koules bij de Venetiaanse haven van Heraklion. Vanaf de promenade die naar het fort leidt heb je een prachtig uitzicht over de stad en het water. Verder is het gebouw van het stadhuis, ook wel de Venetiaanse loggia genoemd, het bekijken waard. Het werd in 1626 gebouwd.

Verder zijn diverse musea in Heraklion zeker het bezoeken waard. Het archeologisch museum toont veel vondsten van de opgravingen in Knossos en wordt als een van de beste musea in Griekenland beschouwd. Daarnaast is hier het Natuurhistorisch Museum van Kreta, eveneens een zeer hoog gewaardeerd museum. Ook is een van de grootste aquaria van Europa net buiten Heraklion te vinden, een ideale bestemming voor als je in de wintermaanden op Kreta bent, maar ook in de zomermaanden geopend.

Aposelemis

Op ongeveer 6 km rijden van Chersonissos ligt Aposelemis, waarmee zowel een kloof als een rivier en dam wordt bedoeld. De gelijknamige rivier stroomt door een deel van deze kloof, waar je doorheen kunt hiken. De kloof heeft indrukwekkende en mooi verticale wanden van wel 200 meter hoog, waarbij vergeleken je je nietig voelt. Dichtbij de dam ligt het dorp Sfendili, dat na aanleg van de dam grotendeels onder water kwam te staan en niet langer bewoond is, wat het een bijzondere bezienswaardigheid maakt.

Sissi

Een ander dorpje dichtbij Chersonissos is het plaatsje Sissi met een pittoreske haven. Het dorpje bestaat uit schilderachtige slingerende straatjes met prachtige oude huizen en kleurrijke winkeltjes. Je kunt hier heerlijke verse vis eten in de diverse taverna’s en genieten van een glaasje lokale Raki. Daarnaast heeft het een prachtige natuurlijke omgeving met wijngaarden, olijfbomen en veel authentieke dorpjes.

Aghios Georgios

Dichtbij Sissi vind je het oude klooster Aghios Georgios (St. George), een oude pelgrimslocatie uit de 16e eeuw, met daarbij twee oude kerken. Het is een van de mooiste kloosters op Kreta en is gewijd aan de patroonheilige van Engeland, Joris van Cappadocië, bekend van de legende van Joris en de draak.

Santorini

Alhoewel het eiland Santorini niet direct om de hoek ligt zijn er dagtrips naar dit beroemde eiland mogelijk vanaf Heraklion. Je wordt daarbij per razendsnelle catamaran in 2,5 uur vervoerd van de haven van Heraklion naar Santorini, waarna je het eiland per bus zult kunnen verkennen. De duur van een trip varieert tussen de 5 tot 12 uur. Mocht je tijd en budget over hebben, dan kun je overwegen om ook 1 nacht op dit prachtige, schilderachtige eiland door te brengen, zodat je er volop van kunt genieten en ook de beroemde zonsondergang boven zee hier kunt beleven.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 499 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen